لیست اختراعات زینب رضوانی
با افزايش جمعيت جهان، نياز افراد براي انرژي افزايش مي يابد. دسترسي محدود به سوخت هاي فسيلي و آگاهي از عواقب مضر زيست محيطي ناشي از انتشار رو به رشد گازهاي گلخانه اي، اهميت زيست توده را به عنوان يك منبع انرژي در كشور هاي توسعه يافته و در حال توسعه افزايش مي دهد. در ايران، ساليانه حدود 5/2 ميليون تن شلتوك از مزارع برنج برداشت مي شود و به واسطه ي آن، حدود سه ميليون تن كاه برنج در مزارع بر جاي مي ماند كه به دليل ارزش غذايي اندك براي تغذيه دام چندان مورد توجه قرار نگرفته و براي از بين بردن آن در حاشيه مزارع سوزانده مي شود، كه عوارض زيست محيطي وتخريبي زيادي به همراه داشته و موجب تشديد آلودگي، تاثيرات منفي بر اكوسيستم و از بين رفتن ميكروارگانيسم هاي مفيد خاك ميگردد. هدف از اين تحقيق تبديل كاه برنج همراه با سبوس برنج به بريكت مي باشد. ابتدا كاه برنج بوسيله آسياب چكشي با توري هاي مختلف خرد شده و در دستگاه پرس به همراه سبوس برنج و حرارت به بريكت تبديل ميگردد. از اين بريكت ها به عنوان سوخت در كوره هاي خشك كن، شومينه ها و بعنوان زغال استفاده مي شود.
يك خشك كن بستر آبي-مادون قرمز مجهز به جمع كننده فتوولتاييك- گرمايي ساخته شد. از آنجاييكه تابش مادون قرمز با نفوذ در محصول موجب اختلاف دما در درون و روي سطح آن ميشود، لذا شار رطوبتي افزايش يافته و به سرعت هواي اطراف سطح محصول اشباع ميگردد و چگالش درون محصول و سوختگي روي سطح ايجاد ميگردد. بنابراين لامپ مادون قرمز بايد با جريان هواي گرم همراه باشد. هواي گرم با رطوبت نسبي كمتر و ظرفيت نگهداري رطوبت بيشتر، نرخ خشك شدن را افزايش ميدهد. از اينرو از سامانهي فتولتائيك -گرمايي براي توليد الكتريسيته و گرماي هواي داخل خشككن استفاده شد. بررسيها نشان ميدهد چنين تركيبي تاكنون منتشر نشده است. نوآوريهاي طرح شامل: تركيب مادون قرمز و جريان هواي گرم با يك خشككن بستر آبي، و استفاده از جمعكنندهي فتوولتائيك-گرمايي براي رفركتنس ويندو است. در سامانهي فتوولتاييك-گرمايي جريان هوا به صورت دو گذر، از بالا و پايين پنل عبور كرده و مجراهايي آلومينيومي در تماس با پنل به همراه زائده هايي براي تامين جريان آشفتهي هوا، علاوه بر تامين جريان هواي گرم مورد نياز در داخل خشك كن، بازده الكتريكي و حرارتي پنل را افزايش ميدهد.
موادغذايي با رطوبت ميانه توجه زيادي را در سراسر جهان به خود جلب كردهاند. اين مواد، محصولاتي را در برميگيرند كه از نظر ميكروبيولوژيكي در دماي اتاق پايدار باشند. همچنين برخي از ويژگيهاي اوليه از قبيل؛ رنگ، بافت و طعم محصولات غذايي تازه را حفظ ميكنند. . از جمله ويژگيهاي منحصر به فرد موادغذايي با رطوبت ميانه كه استفاده از آنها را براي مصرفكنندگان جذاب ميكند، ايمني ميكروبي، ويژگيهاي حسي مطلوب، ارزش غذايي بالا و آماده طبخ و مصرف بودن را ميتوان نام برد. از جمله مشكلات در توليد مواد غذايي با رطوبت ميانه امكان كنترل فعاليت ميكروبي، قارچ ها و فعاليت هاي انزيمي است. لذا ساخت يك خشك كن پيوسته مادون قرمز هواي گرم مجهز به اشعه فرابنفش مد نظر قرار گرفت. نوآوري هاي طرح شامل: استفاده از خشك كن هاي مادون قرمز هواي گرم به صورت تركيبي، جريان هواي گرم عبوري ضد جريان، پيوستگي سامانه و عدم دخالت اپراتور در مراحل خشك كني، استفاده از اشعه فرابنفش براي انجام ميكروب زدايي و افزايش ماندگاري محصول ميباشد.
موارد یافت شده: 3